„Ce a spus azi domnul procuror șef, trebuia să fie fragmente din fiecare zi. Din păcate au tăcut, au lăsat să se facă speculații și azi Bănilă a zis ce era deja spus în spațiul public. Este o consistentă greșeală de comunicare în legătură cu ancheta. Sincer eu am văzut DIICOT în ultimii 5 ani de mandat în situații în care au stat și au supravegheat rețele de crimă organizată. Convingerea mea este că asta fac și acum până la momentul potrivit. Depre profesionalismu anchetei niciodată nu o să spun că suntem noi amatorii în anchetă mai pricepuți decât anchetatorii de la criminalistică din București”, a spus Traian Băsescu vineri seara cu privire la declraţiile făcute de DIICOT în cazul Caracal.

Fostul preşedinte este de părere că Dincă este doar un executant din reţea, iar DIICOT caută conducerea reţelei.

„Vă pot spune că am convingerea că se așteaptă și caută rețeaua, iar Dincă e doar un executant din rețea, ei caută creierul rețelei”, a completat Traian Băsescu.

„Caracal nu e Călărași, dar v-aș ruga să va uitați în ultimii 2 ani DIICOT București a avut descinderi de Călărași, nu e departe de Olt sunt convins că au cules informații si la un moment dat vor valorifica, dar sunt situații în care eu cred că nu se limitează la succese mici. Eu sper că DIICOT București nu se va compromite în a încerca să acopere rețeaua”, a spus fostul preşedinte, actual europarlamentar, într-o intervenţie telefonică la România TV.