George Ciulei spune că decizia luată de Arhiepiscopia Tomisului de a îl suspenda, în urmă cu trei ani, iar cea de luna aceasta, a Consistoriului Bisericesc, de a-l decădea din treaptă, au fost injuste, scrie publicația Replica.

 Fostului preot i-a fost luat dreptul de a mai sluji în biserică, totul pornind de la un accident rutier în care a murit o persoană, dar care nu a fost provocat de preot.

„Am venit la sfințirea Catedralei ca o formă de protest pentru ceea ce se întâmplă în Biserică, nedreptatea și corupția din Biserică. Și în primul rând, această nedreptate care este afișată în mod ferm asupra preoților din subordine. Am avut un accident rutier, în 2015, în Constanța, în care am fost parte vătămătă. Făptuitorul a decedat, Arhiepiscopia Tomisului m-a suspendat, deși nevinovat, după care mi s-au cerut anumite foloase materiale pentru a fi repus în treaptă, dar am refuzat. Arhiespicopia mi-au spus să plătesc, nu am vrut, nu mi se pare normal. Adresându-mă Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Tomisului a luat o a doua măsură și anume depunerea din treaptă pentru faptul că am îndrăznit să mă adresez unui for superior. Depunere din treaptă, adică mi s-a luat dreptul de a mai sluji în biserică. M-am adresat și Consiliului Discriminării, care a sancționat Biserica. Iau deciziile cu dublă măsură, unii preoți au fapte imorale grave, unii au probleme cu justiția, sunt mulți preoți inculpați. Și totuși pentru unii se iau decizii în folosul lor, sunt lăsați să slujească cu toate că au probleme grave, iar altora li se ia dreptul pentru o presupusă greșeală”, a afirmat fostul preot George Ciulei, citat de Replica.