Pandemia de coronavirus face ravagii în România. S-a stabilit o nouă premieră negativă în privința persoanelor care și-au pierdut viața. Astăzi, o tânără de doar 27 de ani a murit răpusă de COVID-19.

Informații cutremurătoare despre tânăra ucisă de coronavirus

Ies la iveală informații cutremurătoare despre tânăra ucisă de coronavirus. Fata de doar 27 de ani din Botoșani a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte să fie depistată pozitiv cu noul coronavirus. Mai mult, acolo a fost deschisă și o anchetă epidemiologică.

Tânăra de 27 de ani a ajuns la unitatea de primiri urgențe pe 21 martie, cu ambulanța. De acolo, a fost dusă la secția de boli infecțioase, iar apoi în secția medicală 2. În ziua următoare, a ajuns la terapie intensivă. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Medicii spitalului au anunțat că este posibil să fie și ei infectați. Nu au avut echipamentul de protecție necesar.

S-a aflat și de unde ar fi luat tânăra coronavirus. Aceasta ar fi fost prezentă la o înmormântare unde ar fi fost mai multe persoane venite din străinătate. Potrivit medicilor, ea ar fi prezentat simptomele ale noului coronavirus.

Apoi, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc. „A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat liderul Sanitas, adăugând că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu sufientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc, conform Digi24.