Siri este un asistent personal controlat prin comenzi vocale. Siri este capabil să ofere utilizatorilor indicaţii asemenea unui aparat GPS, să citească mesajele, să caute pe net definiţii, detalii despre cursul valutar sau informaţii despre anumite persoane la cererea utilizatorului.
Siri funcţionează numai pe iPhone 4S sau cel puţin asta doresc cei de la Apple. Hackerii au reuşit să porteze acest asistent personal şi pe 3GS, modelul mai vechi de iPhone. Siri nu numai că funcţionează pe iPhone 3GS, dar este capabil să se conecteze şi la serverele Apple. Vezi clipul!
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/o-CqC5TGm9U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Siri, o ameninţare pentru Google

Preşedintele Google Eric Schmidt a declarat, recent, că aplicaţia Siri lansată de Apple alături de ultimul model iPhone reprezintă o reală ameninţare pentru Google. Acesta a recunoscut, de asemenea, că Google a subestimat potenţialul tehnologiei astăzi.

"Aplicaţia Siri a celor de la Apple este un mijloc ce demonstrează că inovaţia este în lucru. Industria tech este cel mai competitiv şi dinamic spaţiu din întregul peisaj economic, iar companiile mici şi cele mari concurează puternic pe mai multe domenii", a afirmat Schmidt.
Orange, Vodafone şi Cosmote lansează, astăzi, telefonul mobil iPhone 4S, însă Siri nu ştie deocamdată decât trei limbi: engleză, franceză şi germană.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/8uS6d7fsPnM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>