Într-o intervenție telefonică la Europa FM, Ana Poenariu a declarat că ea și colegii săi au primit un telefon de la un sătean, care le-ar fi povestit că se află în posesia unei valize pline cu documente despre Tel Drum. Ea susține că localnicul îi cunoștea pentru că în trecut au vizitat destul de des zona, ținând cont că lucrau la o investigație despre Tel Drum și Liviu Dragnea.

Întrebată dacă știe cum a ajuns valiza în posesia săteanului, aceasta a spus că nu cunoaște acest detaliu. Surse bine informate au dezvăluit pentru Capital.ro că scenariul VALIZA este de fapt un răspuns la episodul Protoculul secret încheiat de Parchetul General și  SRI, în 2016. Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorca Dăncilă pe probleme economice și un apropiat al lui Liviu Dragnea, a publicat pe Facebook acest document considerat de altfel secret de stat și a susținut că cineva i l-a lăsat sub preș.

„Vad ca se dezbate intens asa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenta protocoalelor si domnul Hellvig, cel care “modernizeaza” Serviciul de Informatii…. Eu va propun sa nu mergeti dupa fenta! Ia sa vedeti ce mi-a lasat mie cineva pe prag…azi dimineata! BOMBAAA!!!
P.S.: se poate ca si oamenii decenti din interiorul sistemului sa se fi saturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de prosti! Au facut spectacol desecretizand protocolul din 2009 care era deja abrogat!”, scria Darius Vâlcov pe Facebook, pe 23 august.

VALIZA Tel Drum nu este nimic altceva decât un avertisment pentru Liviu Dragna înainte de CEX PSD, căruia i se atrage atenția că trebuie să renunțe la planurile de a schimba anumiți miniștri din funcții și de a-i da afară pe liderii trădători.

Acest lucru este confirmat chiar de jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project care a spus la Europa Fm că a găsit o fotografie cu Liviu Dragnea în Brazilia și că este posibil ca valiza să conțină documente compromițătoare împotriva președintelui PSD. Așadar este posibil să existe, la fel de mult cum este posibil să nu existe.

Realitatea TV s-a grăbit să-l introducă și pe Florian Coldea în ecuație și au transmis că acesta ar fi dat drumul documentelor pentru că Dragnea nu ar mai fi folositor în acest moment. Totuși informațiile furnizate de postul TV sunt ușor contradictorii întrucât până nu demult, se susținea că fostul șef operativ al SRI este de fapt emineța cenușie din spatele lui Dragnea.