PSD a pierdut mai mult de jumătate din scorul pe care reușea să îl obțină la parlamentarele ce au avut loc la finalul anului 2016, iar autoritatea lui Dragnea pare să fie din ce în ce mai amenințată.

Potrivit ultimului sondaj IMAS, comandat de Europa FM, PSD s-a prăbușit în intențiile de vot până aproape de 20%, ajungând la egalitate cu PNL.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”

PSD – 22.7%
PNL – 22.6%
Alianța 2020 USR-PLUS – 17.9%
Pro România – 13.4%
ALDE – 12.5%
UDMR – 4.7%

Atunci când vorbim despre intenția de vot la alegerile prezidențiale, Klaus iohannis nu pare să aibă adversar, reușind să-și tragă de partea sa nu mai puțin de 41.4% din răspunsuri, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 17% intenție de vot. 

Podiumul este completat de Victor Ponta, cu 15%, urmat de Dacian Cioloș, cu 11.7%. În cursa pentru prezidențiale, Liviu Dragnea ar fi votat de doar 6% dintre alegători.

Lovitura este cu atât mai dură pentru liderul PSD cu cât nici măcar votanții PSD nu vor să îl susțină pentru funcția de președinte, aceștia declarând că ar vota mai degrabă cu Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta sau Gabriela Firea.