Deputatul PNL Florin Roman consideră că se impune o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a abroga Legea recursului compensatoriu. El a postat sâmbătă mai multe mesaje pe contul său de Facebook, prin care arată că transmis o interpelare către Ministrul Justiției, în data de 3 iunie, prin care a solicitat datele oficiale privind deținuții eliberați în baza actului normativ promovat și adoptat de coaliția PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR.

”Pe data de 3 iunie am transmis o interpelare Ministrului Justiţiei, ȋn care i-am solicitat să publice datele oficiale privind deţinuţii eliberaţi ȋn baza regimului compensatoriu.

La două luni distanţă, am primit cifrele oficiale de la Ministerul Justiţiei şi sunt şocante: 18.849 de criminali, violatori, pedofili, tâlhari, hoţi sau traficanţi de droguri merg zilnic printre noi fără să ȋşi fi ispăşit complet pedepsele primite.

Pe data de 11 iunie majoritatea parlamentară PSD-ALDE a votat ȋmpotriva proiectului de lege depus de Partidul Naţional Liberal pentru abrogarea Recursului Compensatoriu şi stoparea eliberării timpurie a infractorilor din puşcării.

Somăm majoritatea parlamentară ca măcar ȋn al doisprezecelea ceas să se trezească la realitate şi să abroge legea recursului compensatoriu” scrie Roman pe Facebook.

”Dintre cei eliberați mai repede, 1.299 deținuți s-au reîntors în pușcărie ca urmare a comiterii de noi infracțiuni sau unor condamnări din alte dosare penale. Șochează numărul mare al criminalilor, violatorilor, tâlharilor și pedofililor, al celor care au comis infracțiuni cu violență.

Sunt mii de astfel de cazuri. Sunt sute de Gheorghe Dincă care au ucis cu sânge rece și apoi au fost eliberați mai repede din pușcărie de regimul PSD-ALDE! Nimeni nu mai este în siguranță pe stradă, în condițiile ieșiri masive din pușcării a criminalilor, violatorilor, tâlharilor și pedofililor, coroborat cu deficitul de personal din poliție, în zona de siguranță a cetățeanului.

39 dintre cei eliberați au comis din nou omoruri, 39 au comis noi violuri, 194 au comis noi tâlhării, 10 au comis infracțiuni de trafic de minori și proxenetism.

PNL solicită întrunirea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară pentru abrogarea Regimului Compensatoriu, care trimite în fiecare oră, în fiecare zi, în stradă noi criminali, violatori, tâlhari și pedofili! Abrogați și apoi plecați!”, mai spune Florin Roman.