Dedeman deține 370.819.888 acțiuni din compania Cemacon, ceea ce reprezintă un procentaj de 73, 3348%

„Anul 2020 a început sub auspicii bune; nivelul cererii de materiale de zidărie s-a menţinut la un nivel relativ bun, chiar dacă mai scăzut decât în anul anterior. Izbucnirea epidemiei şi, mai ales, severitatea măsurilor de izolare impuse de autorităţi au perturbat contextul pozitiv de piaţă şi ne-au determinat să facem schimbări de strategie. Cu toate acestea, am reuşit să încheiem primul trimestru cu un rezultat comercial bun, chiar peste aşteptări, iar profitul operaţional, deşi în perioada de extrasezon, s-a situat la o valoare foarte ridicată”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.

Priorităţile specifice acestei perioade

Potrivit comunicatului, pe lângă priorităţile specifice acestei perioade, de protejare a stării de sănătate a tuturor angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor, Cemacon îşi continuă strategia de adaptare a afacerii la contextul actual de piaţă.

Totodată, s-a decis ca nivelul bugetului de investiţii pentru 2020 să rămână unul ridicat, priorităţile fiind în continuare creşterea eficienţei operaţionale, inovaţia, dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii, precum şi promovarea cărămizilor izolante cu vată bazaltică din gama Evoceramic VB.

Cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc

„Deşi contextul epidemiei a afectat serios sectorul construcţiilor şi perspectivele pentru anul în curs, poziţia financiară solidă a Cemacon, acţionariatul puternic, portofoliul de produse competitiv şi eficienţa operaţională dovedită în ultimii ani, mă determină să fiu optimist. Am multă încredere că jucătorii din industrie, pe toate palierele, au căpătat maturitate şi experienţă raportat la criza de după 2008, astfel încât să păstrăm împreună funcţională această zonă a economiei, care contează atât de mult pentru toată lumea. Consider că nu există motive de panică referitoare la intrarea într-o nouă criză gravă şi de durată”, a completat Liviu Stoleru.

Cemacon este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania. Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producţie din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obţinute la costuri de producţie foarte competitive. Cemacon este listată la Bursă de Valori Bucureşti şi este deţinută de Dedeman şi Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group.