Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 8,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,5%.

Pe primele două luni din acest an, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%, respectiv 6,3%.

Evoluţia cifrei de afaceri din februarie faţă de luna anterioară, ca serie brută, a avut la bază creşterea vânzărilor de produse nealimentare (+2,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,0%), potrivit datelor INS.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare, cifra de afaceri a crescut datorită evoluţiei pozitive înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.

În ultimul an, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 8,7% datorită creşterilor la vânzările de produse nealimentare (+13,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5%).

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2014, comparativ cu februarie 2013, a înregistrat o creştere cu 7,5% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,8%), se mai arată în comunicatul INS.

În primele două luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2013, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut cu 7% datorită avansului vânzărilor de produse nealimentare (+11,4%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%).

În funcţie de numărul de zile lucrătoare, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 6,3%, în primele două luni din acest an, comparativ cu primele două luni din 2013, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%).

Sursa: Agerpres