"Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,7%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+11,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%)", se arată în document.

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%).

Conform INS, în luna decembrie 2016, comparativ cu cea anterioară, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut atât ca serie brută cu 6,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

"Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 2,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%', menţionează sursa citată. AGERPRES