Chrysler a raportat un profit de 1,1 miliarde dolari pentru prima jumatate a acestui an. Este pentru prima data dupa preluarea de catre Cerberus Capital Management, cand compania isi prezinta rezultatele financiare, iar anuntul vine pe fondul zvonurilor potrivit carora constructorul ar putea fi in pragul falimentului.

Potrivit co-presedintelui companiei, Jim Press, profitul raportat este inainte de plata taxelor, dobanzilor, a deprecierilor si amortizarilor (EBITDA). De asemenea, Press a precizat ca societatea mai detine si 11,7 miliarde $ in cash si bunuri vandabile. Acest anunt vine dupa ce Chrysler a anuntat ca va renunta la operatiunile de leasing, pentru ca divizia sa financiara a inregistrat prea multe pierderi din cauza scaderii valorii reziduale a camionetelor si SUV-urilor.

Chrysler a mai anuntat ca isi pastreaza tinta pentru rezultatele financiare din acest an si planul de restructurare stabilit anterior, in ciuda scaderii cu un procent de doua cifre a vanzarilor din ultimele luni. Vanzarile companiei au scazut cu 28,8% in iunie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Sursa: Automotive News