Stocul total de birouri a ajuns la 1.724 milioane de metri pătraţi, după ce anul trecut s-au livrat pe piaţă 204.000 mp, în scădere cu 38% faţă de 2009.
„Având în vedere tendinţa generală la nivelul chiriilor pe piaţă spaţiilor de birouri în România şi în special în Bucureşti, DTZ Echinox estimează un nivel maxim al acestora în intervalul 18,5 – 20 euro/mp/lună pentru primul semestru al anului 2011 şi o posibilă creştere uşoară de începând din semestrul al doilea al 2011 ce se va continuă în 2012-2013”, a comentat Bogdan Sergentu, head of valuations and consulting în cadrul companiei de consultanţă.
Semne pozitive pe pieţele internaţionale
Raportul global al DTZ indică o creştere modestă a valorilor de capital în majoritatea regiunilor, în intervalul 2011 – 2015. Actualul context economic şi financiar, alături de incertitudinile din sferă legislativă vor continuă să influenţeze procesul de revitalizare economică. DTZ Research estimează că în următorii cinci ani, creşterea nivelului chiriilor va reprezenta  principalul motor de creştere a valorii de capital, întrucât este puţin probabil că yield-urile să continue să se comprime, de la valorile modeste din prezent. Prin urmare, în special în pieţele vest-europene, valoarea totală a randamentelor din investiţii va fi determinată de veniturile din yield-urile existente.  
Mulţi investitori rămân prudenţi pe fondul incertitudinilor economice. Acest lucru se datorează unei serii recente de reforme de reglementare, dar şi unor dificultăţi de refinanţare, în special pe pieţele occidentale. Numeroasele reforme şi expectativa în ceea ce priveşte suportul politicilor monetare de suport vor încetini indirect revigorarea pieţei imobiliare. În ciuda acestor factori perturbanti, în 2010 s-a înregistrat o creştere a volumului global de investiţii. DTZ Research estimează un  record al lichidităţilor de 376 mld. dolari pentru investiţii în perioada 2011 şi 2013.
Privind în perspectivă, se anticipează ca mulţi investitori proactivi vor continuă să găsească soluţii inovative care să utilizeze capitalul disponibil pentru a acoperi deficitul de refinanţare la nivel global, care atinge valoarea de 245 mld. dolari.