De asemenea, vineri, 17 octombrie 2014, a fost semnată Scrisoarea Comună privind Intenţia de Realizare a Proiectului, conform acestei etape din procedura de selecţie.

'Selecţia investitorului a avut în vedere analiza Documentaţiei de Intenţie (experienţa investitorului în proiecte similare, capacitatea financiară, gradul de aderare al Investitorului Calificat la Memorandumul privind implementarea Proiectului propus de SNN şi la Strategie) şi a urmat etapei de calificare, finalizată în data de 9 septembrie 2014, China General Nuclear Power Corporation fiind singura companie care a depus Documentaţia de Calificare', spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecţie sunt negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului şi negocierea Actului Constitutiv şi Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.

Memorandumul de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor SNN.

Strategia de continuare a Proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă prevede înfiinţarea unei noi companii de proiect ('Joint-Venture') care reprezintă o societate premergătoare unui Producător Independent de Energie ('IPP'), în care Investitorul Selectat va deţine cel puţin 51% din acţiuni.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 este evaluat, momentan, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiţii va fi revizuit

AGERPRES