‘China va continua să analizeze mijloacele posibile şi eficiente pentru a coopera cu părţile vizate în vederea unui contribuţii comune pentru reglarea problemei datoriilor suverane în Europa’, a declarat actualul vicepremier chinez.

‘China susţine ferm Europa, prin cuvinte şi prin acţiuni, în eforturile de a depăşi criza actuală. Pe parcursul ultimilor doi ani, importurile chineze provenite din ţări europene au crescut la într-un ritm anual de peste 25%. Anul trecut, China aproape şi-a dublat investiţiile directe în Europa şi a subscris în mai multe rânduri la obligaţiunile emise de ţări europene’, a reamintit el.

Li Keqiang urmează să se întâlnească miercuri la Bruxelles cu premierul belgian Elio Di Rupo şi cu regele Albert al II-lea cu ocazia unui turneu de trei zile în Belgia şi la instituţiile europene, consacrat în special economiei şi energiei. Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso ar urma să reitereze speranţele europene pentru un sprijin chinez faţă de stabilitatea euro şi a economiei europene.

La sfârşitul lunii februarie, China a condiţionat un eventual ajutor pe care l-ar oferi pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane în Europa de anchetele anti-dumping şi anti-subvenţii lansate de Uniunea Europeană şi pe care Beijingul le vrea abandonate.
SURSA: Agerpres