Potrivit acestor date, cumpărătorii din China au încheiat anul trecut tranzacţii imobiliare în valoare de 28,6 miliarde de dolari, urmaţi de cei din Canada cu tranzacţii în valoare de 11,2 miliarde dolari, India cu 7,9 miliarde de dolari, Mexic cu 4,9 miliarde de dolari şi Marea Britanie cu 3,8 miliarde de dolari. 

După numărul de tranzacţii, vânzările de case americane către clienţii internaţionali au scăzut cu 10%, în urma aprecierii dolarului care a afectat cererea. În schimb, valoarea tranzacţiilor imobiliare, exprimată în dolari, a crescut până la 104 miliarde de dolari, de la 92,2 miliarde de dolari în 2013. 

'Cumpărători internaţionali din SUA au devenit un grup care cheltuie mai mulţi bani pe mai puţine case', a declarat economistul şef al NAR, Lawrence Yun. 

În total, cumpărătorii chinezi au generat 16% din tranzacţiile imobiliare în care au fost implicaţi cumpărători străini, urmaţi de canadieni cu 14%. În medie, clienţii chinezi au cumpărat cele mai scumpe proprietăţi, cu un preţ mediu de 831.800 de dolari, susţine NAR. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: