"Atacurile informatice sunt transnaţionale şi anonime", a mai spus oficialul chinez, care a încercat să risipească "prejudecăţile" faţă de China în problema ciber-spionajului, scrie Agerpres.

Raportul american menţionează că Rusia şi China se folosesc de reţelele informatice pentru a obţine secrete ale SUA din domeniile comercial, tehnologic şi militar. Chinezii "sunt actorii cei mai activi şi cei mai constanţi în spionajul economic", se menţionează în raportul remis Congresului cu titlul "Furtul secretelor economice în ciber-spaţiu de către spioni străini". "Companiile private şi specialiştii în securitate informatică au constatat o multiplicare a intruziunilor în reţelele informatice provenind din China, dar serviciile de informaţii americane nu pot preciza cine sunt responsabilii de aceste acţiuni", se mai precizează în raport.

China este acuzată în mod constant că recurge la atacuri cibernetice. În anul 2010, motorul american de căutare Google a anunţat că mesageria Gmail a unor reponsabili americani, disidenţi chinezi şi ziarişti a fost accesată ilegal din China.