Așadar, autoritățile din China critică aspru intenția Comisiei Europene. Potrivit explicațiilor oferite de un purtător de cuvânt al Ministerului de Comerț de la Beijing, decizia percepere de impozite provizorii antidumping în cazul mașinilor electrice chineze este nefondată.

China critică aspru deciziile Comisiei Europene

Autoritatea chineză subliniază că au fost ignorate regulamentele Organizației Mondiale a Comerțului. Potrivit Beijingului, a fost ignorată și adevărata sursă a avantajului autovehiculelor electrice chinezești.

Purtătorul de cuvânt spune că au fost deschise mai multe firme pentru a coopera în procesul anchetelor.

Comisia Europeana
SURSA FOTO: Dreamstime

Comisia Europeană a politizat problemele economice și comerciale, în ciuda obiecției guvernelor și industriașilor

Potrivit purtătorului de cuvânt, Comisia Europeană a politizat problemele economice și comerciale, în ciuda obiecției guvernelor și industriașilor din multe țări ale UE.

Acest lucru va afecta parteneriatul China-UE în domeniu și nu numai. Vor fi afectate și interesele consumatorilor și tranziția verde a UE, dar și întreaga atmosferă de colaborare globală în contracararea schimbărilor climatice, subliniază purtătorul de cuvânt.

De asemenea, China îndeamnă UE să corecteze rapid practicile greșite, să materializeze consensurile importante realizate de liderii Chinei, Franței și UE și să soluționeze corespunzător litigiile economice și comerciale prin dialog.

Autoritățile chineze vor urmări îndeaproape evoluția situației. Totodată, vor adopta toate măsurile necesare pentru apărarea intereselor legitime ale companiilor chineze, a adăugat oficialul.

Comisia Europeană are intenţia de a impune tarife vamale suplimentare pentru mașinile electrice chineze

Comisia Europeană a comunicat miercuri autorităţilor chineze că are intenţia de a impune tarife vamale suplimentare pentru mașinile electrice chineze.

Măsura ar putea fi implementată din ziua de 4 iulie. Totuși, măsura poate duce la represalii din partea Chinei, conform Reuters.

Amintim că vehiculele produse în uzinele chineze şi importate în UE sunt vizate deja de tarife vamale de 10%.

Bruxelles-ul intenţionează să majoreze aceste tarife cu 17,4% pentru automobilele BYD, cu 20% pentru automobilele Geely şi cu 38,1% pentru automobilele SAIC.

Trebuie menționat că aceste tarife sunt peste estimările analiştilor. Ei mizau pe tarife vamale suplimentare cuprinse între 10% şi 25% pentru automobilele electrice importate din China.

După introducerea tarifelor provizorii, Bruxelles-ul va avea la dispoziţie patru luni pentru a impune tarife definitive. Totuși, statele membre vor putea să elimine aceste tarife dacă cel puţin 15 ţări membre, reprezentând cel puţin 65% din populaţia UE, se vor opune.