La venirea sa în minister, Valeriu Tabără a readus în atenţie aceast proiect de investiţii, inclusiv în cadrul vizitei efectuate de premierul Emil Boc în China fiind discutată posibilitatea unei investiţii chineze în realizarea canalului.
“Premierul a abordat în China inclusiv cu acest obiectiv. Canalul Siret-Bărăgan va avea o lungime de 190 kilometri şi va putea iriga aproape un milion de hectare în zona de Est a Bărăganului”, a arătat Tabără.
El mizează pe investiţiile chineze, dar între timp s-au mai arătat şi alţii interesaţi de proiect.
“Sunt deja câteva oferte, inclusiv de la firme din Canada şi Spania. Se pare că şi un consorţiu de bănci din Germania este interesat. Indiferent care va fi sistemul de finanţare, canalul va trebui făcut şi va trebui pus în funcţiune. Costul estimativ este undeva la 3,4 miliarde euro, dar suma va fi recuperată foarte uşor, în maximum 10 ani, numai prin sporurile de producţie. O astfel de lucrare mi se pare mai importantă decât o autostradă având în vedere efectele economice şi ceea ce înseamnă agricultura în aceste momente de criză”, a precizat Tabără.
Discuţia cu partea chineză a avut loc cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în România a Excelenţei Sale, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Liu Zengwen.