Aeroportul Toulouse-Blagnac este utilizat şi de constructorul european de aeronave Airbus, care testează aici cele mai importante avioane.

Emmanuel Macron a anunţat că participaţia de 308 milioane de euro (381 milioane de dolari) a fost achiziţionată de consorţiul Symbiose, care include şi o companie de leasing aerian, client al Airbus. Clădirea şi pistele aeroportului vor rămâne proprietatea statului, a dat asigurări ministrul Economiei.

În octombrie, Guvernul francez anunţa că intenţionează să vândă active de stat între 5-10 miliarde de euro, în următoarele 18 luni.

Emmanuel Macron a anunţat recent că privatizările vor începe cu vânzarea participaţiilor 'în acele companii în care statul are drept de vot dublu, ceea ce va permite menţinerea influenţei'.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că statul ar putea fi de acord cu reducerea participaţiei pe care o deţine la GDF sub pragul de 33,33% necesar conform legii, care a permis fuziunea dintre GDF şi Suez, în 2008.

În iunie, statul a vândut o participaţie de 3,1% în grupul francez de utilităţi, pentru aproximativ 1,5 miliarde de euro (2,04 miliarde de dolari).

GDF Suez este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

AGERPRES