Societatea lui Berlusconi, Fininvest, care administra clubul, a anunţat că a finalizat cesiunea a 99,93 la sută din acţiuni către Rossoneri Sport Investment Lux, o firmă din Luxemburg, înfiinţată de investitorii chinezi, scrie digi24.ro.

Valoarea tranzacţiei este de 740 milioane de euro.

Vânzarea clubului italian de fotbal AC Milan unor investitori chinezi, care ar fi trebuit să devină efectivă, a fost din nou amânată până la o dată nedefinită, a anunţat administratorul delegat al clubului lombard, Adriano Galliani, la începutul lui martie.

“Negocierea cu SES (Sino-Europe Sports) nu s-a încheiat, iar vânzarea nu va avea loc astăzi (vineri), cum era prevăzut iniţial”, a declarat Galliani. 

În septembrie 2016, Milan se afla într-o situaţie incertă. Grupul de investitori chinezi care voia să cumpere clubul de fotbal AC Milan a prezentat o scrisoare de garanţie falsă. Informaţia a fost dată publicităţii de instituţia creditoare al cărei nume apare în documente, după cum transmitea Bloomberg.

Compania lui Silvio Berlusconi, Fininvest SpA, a convenit în august 2016 să vândă clubul de fotbal AC Milan unui grup cvasi-necunoscut de investitori chinezi, pentru suma de 740 milioane de euro, inclusiv datoriile.

Pentru a-şi dovedi bonitatea financiară, chinezii au prezentat acte despre care au spus că provin de la Bank of Jiangsu Co.

Reporterii de la Bloomberg au întrebat societatea bancară dacă a emis un astfel de document, iar răspunsul a fost unul negativ.

La rândul său, consorţiul chinez denumit Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co şi condus de omul de afaceri Li Yonghong “nu confirmă că ar fi trimis un asemenea document”, după cum au spus oficialii grupului, într-un mail. “După cum deja am demonstrat în fapt, noi ne menținem angajamentul privind încheierea acordului”, au adăugat aceştia.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a aprobat contractul preliminar privind vânzarea clubului de fotbal AC Milan din Seria A unui grup de investitori chinezi, a anunţat vineri compania holding a familiei sale, Fininvest, transmite DPA.

 

Acordul evaluează AC Milan la 740 milioane de euro (825 milioane de dolari), datoriile fiind estimate la aproximativ 200 milioane de euro, se arată în comunicatul Fininvest.

Consorţiul chinez include Haixia Capital, State Development and Investment Corporation şi omul de afaceri Yonghong Li, care a condus negocierile. În următorii trei ani, cumpărătorii chinezi vor investi 350 milioane de euro în AC Milan.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la sfârşitul lui 2016. AC Milan, unul dintre cluburile de fotbal care au înregistrat victorii importante în Europa, a înregistrat anul trecut pierderi de 93,5 milioane de euro.

La începutul lunii mai, Fininvest, compania holding a familiei Berlusconi, care deţine AC Milan, a demarat discuţiile exclusive cu un consorţiu chinez, în vederea injectării de noi fonduri în clubul de fotbal. Cândva unul dintre principalele cluburi din fotbalul mondial, AC Milan nu a mai reuşit să câştige niciun trofeu important în ultimii cinci ani şi, în prezent, înregistrează pierderi.

Conducătorul clubului milanez a făcut acest anunţ în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, care a fost convocată pentru a parafa cedarea clubului din proprietatea Fininvest, holdingul actualului preşedinte al clubului Silvio Berlusconi, către SES. 

Galliani a adăugat că Fininvest analizează posibilitatea găsirii unui acord de cedare rapidă a participării sale la clubul AC Milan. 

Conform presei peninsulare, investitorii chinezi ar fi cerut un nou răgaz pentru semnarea vânzării. Dacă această solicitare va fi acceptată, ea va fi însoţită de plata unei noi tranşe de bani de către chinezi, care au plătit deja 200 de milioane euro Fininvest.