Dotat cu procesorul Huawei K3V2 quad-core 1.2GHz/1.5GHz şi proiectat cu cel mai compact design dintre modelele de smartphone de 4,5 inch, noul Ascend D quad extinde posibilităţile de utilizare a platformei Android 4.0 şi a sistemului de management al energiei, dezvoltat de către Huawei, pentru economii de energie de până la 30%.

"Am fost atenţi la dorinţele consumatorilor în materie de smartphone-uri: viteză, durată mare de viaţă a bateriei, capabilităţi vizuale şi audio de înaltă calitate, precum şi un corp uşor şi compact. Huawei Ascend D quad depăşeşte aşteptările," a declarat Richard Yu, Preşedinte al Huawei Device. "În ianuarie, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, am reuşit un record mondial pentru cel mai subţire telefon, Huawei Ascend P1 S. Suntem mândri să anunţăm din nou o premieră mondială, de această dată la Mobile World Congress 2012, odată cu lansarea celui mai rapid smartphone, Ascend D quad."

Ascend D quad vine cu un touchscreen high definition 720p de 4.5 inch şi cu cel mai puternic procesor grafic de 32 biţi din industrie. Ecranul său PPI 330, care permite vizualizarea unor imagini clare chiar şi în bătaia directă a razelor soarelui, este completat de tehnologiile Dolby 5.1 Surround Sound şi Audience earSmart  pentru o experienţă audio de excepţie. Smartphone-ul încorporează două camere foto: o cameră de 8 megapixeli poziţionată în spatele telefonului şi o cameră 1,3 megapixeli poziţionată în faţă. Telefonul poate înregistra clipuri video full HD 1080p şi permite redarea acestora, pentru ca utilizatorii să poată surprinde în detaliu momentele importante de zi cu zi.

Măsurând 64mm şi având o grosime de doar 8.9mm, Ascend D quad are un corp compact şi un design extrem de atrăgător.

Ascend D quad este dotat cu o baterie 1.800mAh care permite autonomia telefonului până la două zile – în condiţii normale de utilizare. Mai mult, datorită tehnologiei de management al energiei, dezvoltată de Huawei Device, durata de viaţă a bateriei este mai mare cu până la 30%, în comparaţie cu media de durată din industrie, în condiţii normale de utilizare.

Ca parte a seriei Ascend D, Huawei a mai prezentat modelele Ascend D quad XL şi Ascend D1. Smartphone-ul Ascend D quad XL vine cu o baterie de 2500mAh care oferă o autonomie de la două la trei zile de utilizare normală. Cu aceleaşi specificaţii tehnice ca şi Ascend D quad, Ascend D quad XL măsoară 10.9 mm grosime. Ascend D1 încorporează procesorul 1.5 GHz dual-core CPU, precum şi o baterie 1670mAh.

Seria de smartphone-uri Ascend D quad va fi disponibilă în China, Australia, Europa, Asia-Pacific, America de Nord şi Sud în al treilea trimestru din 2012. Ascend D1 va fi disponibil în pieţele de mai sus începând cu iunie 2012.