La expoziția auto de la Shanghai, aflată în plină desfășurare, producătorii chinezi s-au grăbit să prezinte o mulțime de modele electrice. Chery are la stand nu mai puțin de trei vehicule dotate cu sisteme electrice de propulsie: Riich M1 Reev, o mașină 100% electrică din segmentul mini (A) cu o autonomie declarată de 160 km, Riich G3 – un autoturism hibrid în trei volume din segmentul compact (C) și Riich X1 EV – un SUV hibdrid de mici dimensiuni.
Grupul BYD prezintă și el două modele: e6 – un crossover 100% electric despre care chinezii spun că are o autonomie de nu mai puțin de 300km și F3DM – o compactă tricorp cu propulsie hibridă.
Dongfeng a dezvăluit un model la care lucrează de ceva timp împreună cu taiwanezii de la Yulon Motor, conceptul Neora EV, iar Gleagle a prezentat Geely EK-2, un model concurent al lui Riich M1, care are o autonomie de 180 km și va intra pe piață în 2013.
La standul SAIC poate fi văzută declinarea electrică a lui Roewe 350 și hibridul 550.
Detalii despre expoziția AutoShanghai și despre importanța dată acesteia de marii producători auto din lume puteți citi în următorul număr al revistei Capital.