China a oprit importurile de carne de pui din Germania după descoperirea unui focar de gripă aviară în Germania. China este una din cele mai importante pieţe ale Germaniei pentru exporturile de carne, în special de carne de porc.

La sfârşitul discuţiilor pe care le-a avut luni la Berlin cu omologul chinez, Han Changfu, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner a declarat că "partea chineză a ajuns la concluzia că nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la carnea de pui din Germania".

Kloeckner a mai spus că a cerut autorităţilor chineze să nu introducă un embargou total cu privire la carnea de porc din Germania, după descoperirea unor cazuri de pestă porcină africană în Germania, ci să adopte o abordare care să ţină cont de diferenţele regionale.

Extinderea rapidă a pestei porcine africane în Europa de Est provoacă îngrijorări în Germania în condiţiile în care ar putea să conducă la impunerea unor embargouri de către importatorii asiatici.

Chinezii se numără printre cei mai mari consumatori de ouă din lume, aproximativ 280 pe an de persoană, ceea ce înseamnă că ţara consumă aproximativ un miliard de ouă pe zi. (Sursa: Agerpres)