Exporturile au crescut cu 4,9% la 14,3 trilioane de yuani în 2014, în timp ce importurile au scăzut cu 0,6 la sută, la 12,04 trilioane, a anunţat Administrația Generală a Vămilor din China, care nu a furnizat imediat totalul sumelor în dolari americani.

Numai în luna decembrie, excedentul comercial a crescut cu 96,8%, ajungând la la 304.5 miliarde de yuani. De asemenea, exporturile au crescut și importurile au scăzut.

Exporturile au crescut cu 9,9% de la an la an, ajungând la 1,4 trilioane de yuani în ultimei luni a anului trecut, în timp ce importurile au scăzut cu 2,3 la sută la 1,09 trilioane de yuani, a anunţat administraţia vămilor.

"Comerțul bilateral cu UE și SUA s-a menținut la o creștere constantă, în timp ce schimburile comerciale cu Japonia și Regiunea Administrativă Specială Hong Kong au scăzut, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei chineze a Vămilor, Zheng Yuesheng.

Produsul intern brut al Chinei s-a majorat la 7,3 la sută în trimestrul III, cel mai lent de la punctul culminant al crizei financiare globale la începutul anului 2009 și în linii mari, economiștii se aşteaptau la noi semne de slăbiciune la finalul anului trecut. Autoritățile chineze spun însă că se confruntă cu ceea ce ei înșiși descriu ca fiind un "nou normal" în ritmul de creştere, și în consecinţă, o expansiune durabilă.