Modelul Transformers Special Edition şi pachetul aniversar de 45 de ani sunt disponibile la un preţ suplimentar de 2.000 euro fiecare (TVA inclusă), scrie Agerpres.

Noul model Chevrolet Camaro cu motor V8 de 432 CP s-a întors în Europa după o perioadă de absenţă de zece ani. În Europa va fi comercializată numai varianta V8 în echipările de top.

Testat pe faimosul circuit de curse Nürburgring din Germania, modelul Camaro a fost adaptat cerinţelor clienţilor europeni, dispunând printre altele, de suspensii noi.

Transmisia manuală beneficiază de un motor LS3 V8 de 6.2 litri care dezvoltă o putere de 432 CP şi generează un cuplu de 569 Nm la 4.600 rpm. Aceasta înseamnă că autovehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde în varianta coupe şi în 5,4 secunde în varianta decapotabilă.

Transmisia automată este combinată cu un motor L99 V8 de 6.2 l care dezvoltă o putere de 405 cp care generează un cuplu de 556 Nm la 4.300 rpm. Versiunea coupe cu transmisie automată atinge 100 km/h în 5,4 secunde şi modelul decapotabil în 5,6 secunde.

Chevrolet este cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, înregistrând vânzări anuale de aproximativ patru milioane de autovehicule în peste 130 de ţări. Se află pe locul patru în clasamentul vânzărilor mărcilor auto internaţionale şi este, de asemenea, una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere din lume.

După relansarea mărcii în Europa în 2005, Chevrolet a depăşit dublul vânzărilor, atingând valoarea de 500.000 de unităţi în 2008. În 2010, Chevrolet a înregistrat o creştere a cotei de piaţă în Europa de până la 2,5 procente, comercializând 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o reţea de 2.700 de dealeri şi puncte de service în Europa.
100 de ani de Chevrolet

Pe data de 3 noiembrie 1911, emigrantul elveţian, Louis Chevrolet – pilot de curse și fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company în Detroit, SUA.

La o sută de ani de la înfiinţare şi cu peste 209 de milioane de autovehicule şi camioane vândute, Chevroletocupă cea de-a patra poziţie în clasamentul vânzărilor anuale, cu peste 4 milioane de autovehicule şi camioane vândute în anul 2010 în peste 130 de ţări. Pe scurt, la fiecare 7 secunde, în lume este vândut un autovehicul Chevrolet.

Astăzi, papionul Chevrolet rămâneîn continuare un simbol al spiritului tânăr şi inovator, al designului progresist şi al durabilităţii. Aceste calităţi pot fi observate în toată gama nouă de modele, care include Chevrolet Cruze, câştigătorul campionatului mondial de turisme de două ori consecutiv şi autovehiculul electric premiat Chevrolet Volt. Noua gamă Chevrolet include şi noul Chevrolet Spark, noul Chevrolet Aveo (sedanul cu cel mai economic consum şi unul dintre cele mai sigure modele din segment), mdelul MPV Orlando, noul Chevrolet Captiva SUV, noul Camaro şi automobilul legendar Chevrolet Corvette.