"Cheltuielile efectuate în luna decembrie 2009 de MAI (Ministerul Administraţiei şi Internelor- nr.r) cu plata salariilor de merit şi a primei pentru lucrări de excepţie şi misiuni speciale au fost de aproape 86 de miliarde de lei. Aceste sume au fost şi sunt în continuare cheltuite lunar, fiind incluse în salariul de bază al celor care au beneficiat de respectivele recompense, până la 31 decembrie 2009", se menţionează în documentul citat.

Potrivit Pro Lex, în urma calculelor efectuate, banii necesari pentru plata poliţiştilor vizaţi de disponibilizare ar putea fi acoperiţi integral din această sumă.

"Sindicatul Pro Lex continuă să lupte să salveze posturile poliţiştilor vizaţi de disponibilizare, iar acest demers are mari şanse de reuşită dacă ministrul Traian Igaş ar lua în considerare nişte calcule matematice simple, ce au la bază documente contabile emise de instituţie. Domnul ministru Igaş trebuie doar să constate că aceste cheltuieli cu sporurile sunt mai mari decât ‘economiile’ făcute cu disponibilizarea oamenilor. Aceste constatări vor fi aduse şi la cunoştinţa conducerii ministeriale la Şedinţa de Dialog Social ce va avea loc mâine (vineri – n.r.), ora 9.00, la sediul MAI", se mai arată în comunicat.