'Lucrările de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre au termen de finalizare 23 de luni de la semnarea contractului. CFR SA vă semna în perioada următoare contractul de lucrări cu asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SA – SC Compania Construcţii Feroviare SA, în contextul în care până la expirarea termenului legal pentru depunerea contestaţiilor, niciunul dintre ceilalţi 3 ofertanţi nu a depus contestaţie', se arată într-un comunicat.

Potrivit CFR, la licitaţia din 25 februarie a.c., pentru atribuirea contractului 'Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti -Constanţa', au depus oferte 4 agenţi economici: Asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SĂ – SC Compania Construcţii Feroviare SA; Asocierea SC Strabag SRL – SC Tancrad SRL; SC Consinit SRL; Asocierea Azvi SA – SC Straco Grup SRL.

'Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană, în proporţie de 85% şi contribuţia de la bugetul de stat, în proporţie de 15%. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă asigura, prin lucrările de reabilitare demarate, alinierea infrastructurii feroviare din România la parametri tehnici şi operaţionali de nivel european', se mai spune în comunicat.

AGERPRES