CFR Călători a înregistrat în acest an o scădere a traficului de pasageri cu 13% faţă de anul trecut, din cauza lucrărilor de pe tronsoanele Bucureşti-Constanţa şi Câmpina-Predeal, dar şi a crizei financiare, ceea ce a dus la diminuarea veniturilor din transportul public cu 12%.

„În aceste condiţii veniturile totale preliminate a se realiza în anul 2009 reprezintă 98% faţă de realizările anului 2008”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Compania a pus în circulaţie zilnic 1.594 de trenuri

În primele şase luni, traficul a înregistrat o scădere tot de 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi pierderi de 117 milioane de lei. În acea perioadă, CFR Călători a transportat zilnic 188.900 de călători, în scădere cu 13% faţă de acelaşi interval a anului trecut, când au fost 216.300 de călători pe zi.

Pentru creşterea gradului de confort în trenurile de călători şi alinierea la standardele europene, CFR Călători a achiziţionat 44 de vagoane noi şi 130 de vagoane modernizate, 17 locomotive modernizate, o locomotivă nouă interoperabilă şi două rame electrice modernizate.

Totodată, operatorul feroviar a redus cheltuielile cu materiale, combustibil şi cu reparaţiile de material rulant.

SURSA: Mediafax