Peste 60 de angajați din sistemul judiciar au dat în judecată Ministerul Justiției și pe Catălin Predoiu, cerând să li se plătească sporul de 50% din indemnizația de încadrare lunară, cu titlu de despăgubiri materiale, pentru perioada 01.06.2009 -12.11.2009. În plus, aceștia au solicitat 10.000 de lei daune morale și plata cheltuielilor de judecată.
 
Ministerul Justiției, în al cărui buget intră și cel al instanțelor, i-a anunțat anterior pe aceștia că nu le poate plăti sporul de 50% pentru risc și suprasolicitare neuropsihică.
După epuizarea căilor de atac, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința Curții de Apel București, prin care Cătălin Predoiu și ministerul erau obligați, în solidar, să anuleze actul administrativ emis și să le plătească reclamanților despăgubirile materiale.
După ce sentința a rămas irevocabilă, reclamanții i-au trimis o somație lui Cătălin Predoiu, în care îl anunțau că are 10 zile la dispoziție pentru a executa integral, de buna voie, obligațiile care îi revin ca hotărârii judecătorești.
Aceștia i-au transmis și un tabel cu sumele pe care le datorează fiecărui reclamant.
Ministrul Justiției le-a răspuns reclamanților că ministerul este ”în curs de a identifica soluțiile legale și fondurile bănești necesare pentru acoperirea cheltuielilor, aferente sentinței nr.4860/02.12.2010”.

Te-ar putea interesa și: