Acțiunea vine ca urmare a acceptării de către cele două părți implicate – în data de 9 ianuarie 2015, a soluției avansate de reprezentanții Ministerului Energiei, punându-se astfel capăt unor discuții și negocieri între CE Oltenia și CET Govora ce trenau de aproximativ un an și jumătate.

Cu prilejul vânzării se sting și datoriile istorice dintre cele două societăți.

”Transferul exploatărilor miniere rezolvă o bună parte din problema de personal pe care o are Complexul Energetic Oltenia și se înscrie în seria de măsuri care vizează eficientizarea acestei unități economice” – a declarat Andrei Gerea, ministrul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri.

”Dacă în proprietatea CE Oltenia minele Alunu și Berbești nu sunt rentabile pentru activitatea de ansamblu a societății, mutate la CET Govora, acestea pot aduce un aport semnificativ pentru zona Râmnicu Vâlcea asigurând căldură și apă caldă pentru municipiu, dar și aburul tehnologic pentru Oltchim și operatorii economici de pe platforma industrială (USG)”, a mai spus Gerea.

Exploatările miniere Alunu și Berbești au 1.097 de angajați și au exploatat anul trecut 1,4 milioane tone de cărbune energetic.