Xperia S este primul smartphone Sony, din seria Xperia NXT. Totodată,  au fost prezentate modele Xperia create special pentru pieţele din SUA şi Japonia. Toate smartphone-urile oferă acces la cele mai noi servicii de socializare şi divertisment şi pot fi conectate la alte dispozitive cu ecran din portofoliul Sony.
Cele mai noi modele Xperia prezentate la CES sunt:

–    Xperia ion, primul smartphone LTE de la Sony, disponibil exclusiv pe piaţa din SUA, în reţeaua  AT&T,
–    Xperia S, primul smartphone din seria Xperia NXT  – noua generaţie de smartphone-uri Sony,
–    Xperia acro HD, cu funcţii specifice pieţei locale – port infraroşu pentru tansfer de informaţii,  portofel mobil şi TV mobil,
–    Xperia NX, o variantă a Xperia S pentru piaţa din Japonia.
“CES este un moment important atât pentru Sony Ericsson, cât şi pentru Sony, odată cu introducerea primelor smartphone-uri Sony. Pe măsură ce piaţa evoluează spre a oferi consumatorilor multiple surse de unde să consume informaţii şi divertisment, portofoliul Xperia va fi un punct cheie din strategia Sony bazată pe asigurarea conectivităţii între smartphone-uri, TV, laptop-uri şi tablete”, a declarat Bert Nordberg, CEO al Sony Ericsson.
Xperia S, disponibil din primul trimestru
Xperia S este un smartphone Android cu display de mare rezoluţie şi este dotat cu o cameră foto de 12 MP care se încarcă în doar 1,5 secunde din standby.  Totodată, Xperia S vine cu un procesor puternic dual-core de 1,5 GHz.
Noul Xperia S permite conectivitate rapidă între toate dispozitivele Sony cu ecran, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot transfera rapid şi pot vizualiza informaţiile dorite fie pe TV, telefon, laptop sau tabletă. De exemplu, aceştia au posibilitatea să vizualizeze pe ecranul televizorului conţinutul din telefon, conectând cele două dispozitive cu ajutorul portului HDMI.
Totodată, Xperia S este prevăzut cu tehnologie NFC (near filed communication), care le permite utilizatorilor să transfere conţinut şi să se bucure de numărul tot mai mare al serviciilor şi aplicaţilor bazate pe această tehnologie.
Xperia S vine cu o nouă filosofie de design, numită „Iconic Identity” (Identitate Iconică). Designul va fi replicat şi la alte modele din seria Xperia NXT, astfel încât acestea vor fi uşor recognoscibile. Elementul transparent de la bază creează o siluetă iconică, în care ecranul este mărit şi scos în evidenţă. Şi interfaţa a fost modificată pentru a se potrivi cu design-ul minimalist al telefonului.
Xperia S va fi disponibil la nivel global din primul trimestru al anului 2012. Lansat pe platforma Android 2.3 (Gingerbread), Xperia S va primi actualizarea pentru Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) în al doilea trimestru al anului 2012.