Florin Cîțu susține că este posibil ca certificatul verde să nu mai fie necesar în România

Așadar, liderul PNL a subliniat că se uită cum „crește numărul de persoane infectate și scade cel al celor vaccinate”, lucru care constituie o problemă.

„Mă uit ca orice român, văd cum crește numărul de persoane infectate și scade cel al celor vaccinate. Astă vară eram acuzați că nu facem nimic. Ministrul Sănătății e aici pentru a rezolva problema. Avem o problemă cu număr mare de persoane infectate și număr mic de persoane vaccinate. Haideți să nu ne învârtim în jurul certificatului verde. Eu nu văd care e obiectivul. Dacă avem mai multe persoane vaccinate, care e soluția. Dacă avem mai mulți infectați care e soluția. Poate certificatul verde e soluția, poate nu. Eu nu văd care e obiectivul. Evaluarea o face premierul. Dacă el este mulțumit de măsuri, este bine”, a declarat Florin Cîțu.

Certificatul verde, desființat complet de un celebru medic

Anterior, Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a sfătuit auritățile române să renunțe la certificatul verde în primăvară. Aceasta susține că sistemul medical ar scăpa de presiune dacă pacienții ar fi împărţiți în sănătoşi şi bolnavi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi și dacă am reveni la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de epidemie.

„Din luna martie ar fi bine să renunţăm la certificatul verde. Acestă tulpină (n.r. Omicron) pare că este extrem de infecţioasă, dar din fericire, cu foarte puţine forme severe de boală. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme uşoare de boală, şi atunci nu prea îşi mai găseşte locul acest certificat verde.

Cred că e momentul să revenim la ceea ce ştiam înainte. Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, adică pacientul cu forme simptomatice, şi nu în pozitivi şi negativi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de această pandemie, pentru că la un moment dat şi această pandemie trebuie să o vedem aşa cum este acum, în scădere şi cu potenţial de transformare în izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a explicat Voichița Lăzureanu la Antena 3.