Compania americană Apple a înregistrat o creştere semnificativă a profitului şi a vânzărilor în cel de-al treilea trimestru al anului, ca urmare a cerereii mari pentru terminalele iPhone şi pentru notebook-urile Macintoch vândute la un preţ redus.

Astfel, profitul companiei a crescut în ultimul trimestru cu 15%, la 1,23 miliarde de dolari, faţă de 1,07 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, vânzările Apple au avansat cu 12 procente, la 8,34 miliarde de dolari, de la 7,46 miliarde de dolari în trimestru al treilea din anul fiscal trecut.

Compania americană a vândut în perioada amintită 5,2 milioane de terminale iPhone, de şapte ori mai multe comparativ cu anul trecut. Potrivit lui Peter Oppenheimer, CFO-ul companiei, acest lucru se datorează lansarii unei versiuni mai ieftine care a fost accesibilă mai multor consumatori.

De asemenea, Apple a vândut mai mult cu 4% pe segmentul Mac-urilor, cel mai mare avans fiind înregistrat la vânzările de laptopuri, unde au fost de asemenea efectuate reducerei de preţuri.

Grupul american mizează, pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal curent, pe vânzări de 8,9 miliarde dolari.

SURSA: CNN