La întâlnirea de astăzi a delegaţiei FMI cu sindicatele, Blocul Naţional Sindical (BNS) a cerut reprezentanţilor Fondului să nu acorde a treia tranşă a împrumutului, ca o lecţie direcţionată spre politicieni. Radu Minea, vicepreşedintele CNSLR – Frăţia, nu este însă sub nicio formă de acord cu acestă cerere, considerând-o inacceptabilă. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de  Bogdan Hossu, preşedintele „Cartel Alfa”.

Dumitru Costin, preşedintele BNS, a cerut delegaţiei FMI să nu acorde a treia tranşă pentru că România nu şi-a respectat angajamentele şi că „trebuie să dăm o lecţie politicienilor că România este în criză politică”, a declarat acesta.

Radu Minea, vicepreşedintele CNSLR – Frăţia, a declarat, pentru capital.ro, că nu poate fi vorba despre o astfel de lecţie şi că nu ar avea nimeni de câştigat dacă România nu va primi aceşti bani. „Această tranşă îi mai menţine în viaţă pe majoritatea oamenilor. Nu avem pe cine să pedepsim cu această soluţie de neacordare a banilor, pentru că guvernanţii nu depind de salarii cum depind oamenii de rând. Trebuie primiţi banii, iar aceştia trebuie folosiţi cu chibzuinţă şi daţi în sectoarele care chiar au nevoie, nu să îngraşe conturile politicienilor”, a arătat Minea.

Minea a mai explicat că sindicatele trebuie să vegheze la modul în care vor fi cheltuiţi banii, nu să facă cereri care să îngreuneze situaţia oamenilor.

Hossu: „Măsura s-ar răsfrânge tot asupra oamenilor de rând”

Nici Bogdan Hossu, preşedintele „Cartel Alfa” nu crede că aceasta este o soluţie bună, pentru că aceasta s-ar răsfrânge tot asupra oamenilor de rând.

„Condiţionările FMI sunt în curs de penalizare, cele trei legi trebuie să fie în Parlament până în decembrie. Ideea BNS este falsă. Cetăţenii români vor suporta diferenţa de 6,5 între dobânda dintre cea obţinută de la FMI şi cea obţinută din piaţă. Dacă ar suporta-o parlamentarii, aş fi de acord, dar tot cetăţeanul o suportă prin taxe”, a explicat Hossu, citat de Mediafax.