Indicele Bloomberg Billionaires arată că Glasenberg a pierdut mai mult de un sfert din averea sa de la sfârșitul şedinţei de tranzacţionare de vineri, cu 500 milioane de dolari dintr-o avere de 1,9 miliarde de dolari, distruse de căderea piaței.

Asta înseamnă că pe parcursul acestui an, averea personală a CEO-ului Glencore a scăzut cu mai mult de 70%, pentru că un procent foarte mare din averea lui Ivan Glasenberg este exprimat în acțiuni Glencore.

Chiar și printre alte pachete ale companiilor miniere care au suferit în timpul căderii prețurilor materiilor prime, Glencore a avut parte de o prăbuşire abisală.

Acţiunile au pierdut 78% doar în ultimele 5 luni de la sfârșitul lunii Aprilie, și au scăzut mai mult de jumătate numai în ultima lună.

Forbes spune că Ivan Glasenberg a fost pe poziţia 301 în 2011, dar acum a căzut peste 1.000 de locuri pe poziţia 1.335.

Forbes spune de asemenea că Glasenberg a pierdut 478 milioane în timpul prăbuşirii acţiunilor companiei.

Analistii de la Investec au avertizat că scăderea companiei ar putea-o surprinde copleșită de datoriile sale, argumentând: "Dacă prețurile mari ale materiilor prime rămân la nivelul actual, analiza noastră arată că în absența unei restructurări substanțiale, aproape tot capitalul propriu atât a Glencore cât şi al Anglo American s-ar putea evapora."