Conform unui comunicat remis miercuri, Francesco Starace este primul reprezentant al unei companii italiene numit în consiliul Global Compact, iar numirea sa intră în vigoare de la 1 iunie 2015, cu un mandat de trei ani.

Global Compact este cea mai mare iniţiativă de durabilitate corporativă din lume, iar consiliul este piatra de temelie a cadrului de guvernanţă, ajutând la conturarea strategiei şi politicilor şi la furnizarea de consultanţă cu privire la toate aspectele legate de Global Compact, în special la cele privind sustenabilitatea. Printre principalele activităţi ale Global Compact se numără iniţiativa LEAD.

Enel este una dintre cele şase companii globale ce conduc LEAD Board Programme, care are drept scop consolidarea rolului consiliilor de administraţie în integrarea aspectelor de sustenabilitate în strategiile corporative.

"Sunt onorat să primesc numirea din partea secretarului general şi aştept cu nerăbdare să mă alătur acestui grup de lideri în conducerea agendei globale de sustenabilitate, precum şi să contribui la activitatea importantă a Organizaţiei Naţiunilor Unite în acest domeniu. Sunt, de asemenea, mândru că Enel a fost recunoscut în acest fel de către o instituţie cu statut internaţional precum ONU. Durabilitatea este un pilon esenţial al strategiei noastre industriale şi este cea mai importantă problemă cu care se confruntă industria noastră în ziua de astăzi. Provocarea noastră este de a o aborda în mod convingător şi cuprinzător", a declarat Francesco Starace.

AGERPRES