Circulaţia rutieră între Chitila şi Carrefour Militari se închide pentru 29 de zile, începând de luni, 2 august, pentru lucrări la centura de nord a Capitalei, informează Compania Naţională a Drumurilor (CNADNR), într-un comunicat remis Agerpres.

Între 2 august (ora 00.00) şi 31 august (ora 23.00), CNADNR va închide circulaţia rutieră între sectorul DN7 (intersecţia DN7 cu centura Bucureşti Nord din localitatea Chitila) şi intersecţia autostrăzii A1 cu centura Bucureşti (zona Carrefour Militari), iar circulaţia va fi deviată.

Zona va fi închisă pentru executarea unor lucrări de infrastructură de conectare a noului pasaj de pe centura de nord a Capitalei cu pasajul de la Chitila. În plus, vor mai fi executate şi lucrări de aducere la parametri optimi de rulare a carosabilului pasajului existent, precum şi de lărgire a rampei Chitila.

Reprezentanţii CNADNR susţin că a fost aleasă luna august pentru executarea acestor lucrări, în urma consultării valorilor de trafic înregistrate de Poliţia Rutieră care arată că, în această perioadă, trec cele mai puţine maşini prin zona DN7 – A1.

Închiderea circulaţiei este necesară pentru finalizarea lucrărilor la Centura de Nord a Capitalei, pe o porţiune de 21 de kilometri între Chitila şi Voluntari, programată la sfârşitul acestui an, costurile acesteia ridicându-se la 70 de milioane de euro.

Cea mai mare problemă pentru tronsoanele care vor fi finalizate în acest an o reprezintă pasajul de peste DN 7, la ieşirea din Chitila, acolo unde circulaţia trebuie oprită pentru realizarea a pasajului de 800 metri, ceea ce va provoca aglomeraţie în zona centurii.

SURSA: Agerpres