Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a aprobat o notă privind înfiinţarea unui centru de excelenţă regional pentru pregătirea şi perfecţionarea personalului aeronautic civil. Pentru că acum aviaţia civilă din România apelează tot mai mult la cursuri de specializare pentru personalul propriu la centre similare aflate la nivel european şi mondial, cu costurile aferente extrem de ridicate, oficialii Ministerul Transporturilor au decis să înfiinţeze un centru regional, care în plus va întări poziţia aviaţiei civile din România în regiune.
„Noul centru regional de excelenţă va fi capabil să asigure activităţi legate de specializarea şi perfecţionarea personalului aeronautic civil, de acordarea de consultanţă de specialitate pe domenii diverse din aviaţia civilă, dar şi implicarea specialiştilor români în activităţi internaţionale de susţinere a unor proiecte de anvergură.
Centrul va putea fi înfiinţat ca operator economic prin participarea unor entităţi care vor furniza expertiză şi resurse în acest proiect, respectiv: Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, TAROM, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti”, se arată într-un comunciat de presă al Ministerului Transporturilor.
Noul centru va colabora şi cu instituţii publice care deţin infrastructură şi resurse potenţiale pentru acest proiect, aşa cum sunt Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi Aeroclubul României.
Pentru realizarea acestui proiect va fi realizat un studiu de fezabilitate care să ia în considerare utilizarea în condiţii de eficienţă a infrastructurii aferente complexului de la Snagov, aparţinând Societăţii Feroviare de Turism. Studiul de fezabilitate va conţine şi o proiecţie a planului de afaceri al centrului pe termen scurt şi mediu, inclusiv investiţiile necesare.