Turnurile gemene din Sibiu
12,7 milioane euro

Centrul de afaceri Sibiu, al cărui beneficiar este SC Transcar International SRL, este proiectul care a obţinut cea mai mare finanţare în cadrul Programul Operaţional Re­gional. Acesta are o valoare totală de circa 23 de milioane de euro, din care valoarea grantului este de 12,7 milioane de euro. Proiectul este denumit, după amplasare, şi „Turnurile gemene de pe Mihai Viteazu“, urmând să fie cea mai înaltă construcţie din oraş.

181-39787-04_microscop2_42_evz.jpgCentru de cercetare la Craiova
3,7 milioane euro

Societatea Helco din Craiova este be­neficiara celui mai mare grant ob­ţinut prin intermediul Pro­­gramu­lui O­­pe­­raţional Sec­­­to­­­­­rial Creşterea Com­petitivităţii E­­co­­­nomice, res­pec­­tiv 3,7 mili­oa­­ne de euro. Fi­­nanţarea a fost alocată proiectului intitulat „Cen­trul na­ţional de cercetare utilaje industria alimentară“, cu o va­loare totală de 6,4 milioane de euro. Proiectele au fost aprobate începând cu 2008

181-39788-04_fabricapaine3_42_vs.jpgModernizarea fabricii de panificaţie la Sibiu
3 milioane euro

Modernizarea fabricii de panificaţie SC Extra Sib din oraşul de pe Cibin este proiectul care a reuşit să „absoarbă“ cea mai mare valoare a fondurilor europene alocate pentru proiectele destinate agriculturii. Astfel, SC Extra Sib a obţinut finanţare nerambursabilă în valoare de trei milioane de euro, valoarea totală a proiectului fiind de şase milioane de euro.