Noile procesoare Intel Core oferă performanță îmbunătățită și noi experiențe captivante cu cel mai redus consum de energie de până acum și permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 în 1 și sisteme All-in-One de înaltă rezoluție la stații de lucru mobile.

Peste 500 de milioane de computere utilizate în prezent sunt mai vechi de patru până la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu țin mult timp și nu pot beneficia de noile experiențe disponibile în prezent. Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumătate din grosimea și greutatea celor aflate în prezent pe piață, pot porni mai rapid și avea o baterie care ține aproape toată ziua.

Această nouă generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care oferă multitasking îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru stații mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanță grafică pentru experiențe vizuale de înaltă calitate în gaming, precum și creare de conținut 4K și playback media. Noua tehnologie Intel Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede.

Noile procesoare Intel Core marchează un nou pas din inițiativa Intel "fără cabluri" pentru a oferi cea mai bună experiență de wireless display cu ajutorul Intel WiDi sau Pro WiDi. Această tehnologie le permite utilizatorilor să distribuie cu ușurință de pe computerul lor pe TV sau monitor fără cabluri.

În următoarele luni, Intel intenționează să ofere peste 48 de procesoare din cea de-a șasea generație Intel Core, cu grafică Intel Iris și Iris Pro, procesoare din gama Intel Xeon E3-1500M pentru stații mobile de lucru și procesoare Intel vPro din a șasea generație pentru segmentul business și enterprise. O serie de dispozitive cu modele variate este disponibilă acum sau va fi în lunile următoare de la producătorii din întreaga lume. În plus, Intel oferă peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durată de viață garantată și Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP. Industrii precum cea de retail, medicală, industrială, supraveghere și securitate digitală vor beneficia cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core și vor include o serie variată de designuri IoT.