Pentru haine si incaltaminte: 15 ianuarie – 15 aprilie si 1 august – 15 octombrie
Legal, exista doua mari perioade ale anului in care magazinele de incaltaminte si imbracaminte  isi pot comercializa produsele din sezonul trecut la preturi reduse cu pana la 90%: 15 ianuarie  -15 aprilie pentru produsele de toamna – iarna ale anului trecut si 1 august si 15 octombrie pentru produsele de primavara – vara ale anului curent.
Intre aceste intervale de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot comercializa produse la preturi reduse cu respectarea unor anumite reguli:

  • Orice reducere de pret trebuie indicata in mod clar, astfel incat sa nu existe nicio indoiala in privinta pretului final.
  • Pretul indicat trebuie sa fie costul total, cu toate serviciile care trebuie platite de catre consumator;
  • Pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta- cel la care se vindea produsul inaintea aplicarii discountului, in acelasi spatiu de vanzare, in perioada ultimelor 30 de zile.

Pentru electronice si electrocasnice: Black Friday si saptamanile dinaintea sarbatorilor importante
„Vinerea Neagră” este in S.U.A. ziua care succede Sarbatoarea Zilei Recunostintei și care deschide sezonul de cumparaturi de Craciun.
Black Friday se bucura de un succes din ce in ce mai mare printre consumatorii romani, dar mai ales printre proprietarii de magazine de la noi din tara, care au avut anul trecut vanzari de milioane de euro, epuizandu-si marfa din stoc in cateva minute.
Lanturile de magazine de electronice si electrocasnice din Romania au aplicat anul trecut reduceri la toate produsele de pe stoc, unele dintre ele ajungand sa aiba discount-uri de 70 – 80%.
Daca aveti de gand sa profitati de Vinerea Neagra, aflati ca anul acesta Black Friday va cadea pe 29 noiembrie!
Tot pentru electronice trebuie sa aveti in vedere saptamanile dinaintea Pastelui si Craciunului. Atunci cererea pentru produse electronice creste iar magazinele mai scad din pretul produselor.

Pentru pachete de vacante si articole de nunti: primavara si iarna

Proverbul “Omul gospodar isi face iarna sanie si vara car” este exact modelul pe care trebuie sa-l aplicati atunci cand planuiti o vacanta: rezervati-va din vara vacanta de Craciun si stabiliti-va din iarna concediul la mare.
Agentiile de turism va pot oferi reduceri de pana la 60% la biletele de avion si pachetele de vacanta cumparate cu 6-8 luni inainte. In plus este si usor: cele mai importante targuri de turism au loc in primele si ultimele luni ale anului.
Si fiindca sezonul de nunti este cuprins in perioada mai – noiembrie, tot in primele si ultimele luni ale anului au loc si cele mai importante targuri de nunti. Atunci puteti cumpara cu discounturi importante tot ce va trebuie pentru nunta: de la rochia de mireasa la marturii sau invitatii de nunta.

Mai mult pe mabuku.ro, primul monitor editorial de reduceri din Romania.