Cu siguranță, orice turist are anumite criterii, mai mult sau mai puțin subiective, când spune că o anumită țară este mai frumoasă decât alta sau că nu va uita niciodată vacanța petrecută în acel loc al lumii.

Acest site spune că următoarele 14 țări se află în fruntea listei cu cele mai minunate locuri.

1. Noua Zeelandă

Mulți călători sunt de acord că Noua Zeelandă este o țară în care ar putea trăi. Localnicii sunt prietenoși, iar insulele au o geografie unică și atracții fantastice.

2. Bosnia și Herțegovina

Bosnia și Herțegovina se laudă cu mâncăruri delicioase, oameni primitori și o istorie incredibilă. Călătorii iubesc această țară și spun că este unul dintre cele mai bune locuri pe care le-au vizitat vreodată și în care s-ar întoarce și mâine.

3. Mongolia

Mongolia oferă peisaje care-ți taie respirația, de care oamenii ajunși acolo spun că nu se pot sătura. Zborurile sunt lungi și pot fi scumpe, dar călătorii spun că merită. Pentru o experiență unică, plină de istorie și frumusețe, planificați o excursie în Mongolia. Nu veți uita experiența de aici!

4. Norvegia

Cu fiordurile și frumusețea sa naturală, Norvegia se află în fruntea listei pentru mulți călători. Este considerată una dintre cele mai frumoase țări datorită peisajului, localnicilor și siguranței.

5. Japonia

Japonia se află în fruntea multor topuri ca fiind cea mai bună destinație. Oferă plaje, o varietate de produse culinare, peisaje montane, schi de clasă mondială, temple istorice și un transport public excelent. De asemenea, este o țară sigură chiar și pentru cei care ajung în marile orașe.

6. Islanda

Islanda este o destinație în care o călătorie lungă cu mașina este o atracție în sine. Frumusețea sa se dezvăluie în fața ochilor pe măsură ce explorezi mai multe locuri.

7. Slovenia

Uitați de lumea modernă și faceți un pas înapoi în istorie, în vremea podurilor vechi de piatră și a castelelor antice. Slovenia este țara care îmbină perfect natura și istoria. Călătorii spun că s-au simțit că au fost transportați într-o altă epocă.

8. Taiwan

Închiriază o mașină și mergi într-o excursie între Kaohsiung și Taipei, oprindu-te în Parcul Național Taroko și vei înțelege de ce oamenii spun că Taiwan este o destinație de vis. Cei care au vizitat Taiwanul spun că țara este adesea subestimată, deși are peisaje superbe și o tradiție culinară apreciată.

9. Scoția

Mulți oameni s-au mutat în Scoția după ce s-au îndrăgostit de oamenii prietenoși, frumusețea locurilor, pub-urile vechi și dealurile împădurite. Se spune că aceasta este una dintre cele mai bune destinații din lume.

10. Portugalia

Bucătăria delicioasă a Portugaliei, în special mâncărurile cu fructe de mare, i-au făcut pe mulți călători să se întoarcă a doua sau a treia oară. Pasteis de nata va atrage pe orice iubitor de dulciuri. Țara nu este la fel de plină de turiști ca alte locuri din Europa, așa că este o experiență plăcută pentru cei care urăsc aglomerația.

Lisabona, Portugalia
Lisabona, Portugalia; SURSA FOTO: Dreamstime

11. Italia

Nu mai are nevoie de nicio prezentare, Majoritatea orașelor mari precum Roma, Florența și Veneția sunt locuri pline de viață, dar scumpe ca prețuri. Zonele rurale oferă un ritm mai lent pentru cei care preferă mediul rural.

12. Croația

Dacă îți place vara, Croația este destinația preferată de călătorie. Oferă plaje uimitoare și insule unice de explorat. Călătorii apreciază foarte mult această țară datorită peisajului fantastic.

13. Columbia

Columbia este o destinație mai puțin populară, dar cei care au fost acolo cred că acest lucru ar trebui să se schimbe. Ei au apreciat oamenii harnici și primitori și peisajele frumoase.

14. Irlanda

De la Stânca Cashel și Valea Glendalough până la Peninsula Dingle și Abația Muckross, Irlanda are peisaje încântătoare. Oamenii sunt prietenoși, iar mâncarea este delicioasă. Totul îi face pe călători să-și dorească să se întoarcă pe Insula de Smarald.