Business Insider a întocmit o listă cu cele mai scandaloase achiziţii din luna noiembrie, de la dintele lui John Lennon, la un paianjen uriaş.

1. Un tablou de Roy Lichtenstein, "Văd toată camera şi … nu e nimeni în ea!", a fost vândut marţi pentru suma record de 43 de milioane de dolari. Tabloul, care se inspiră din benzile desenate, a fost realizat în 1961 în ulei şi grafit.
2. Un ofertant anonim a plătit 12,4 milioane de dolari pentru un diamant galben de 110 carate, devenind cel mai scump diamant galben vândut vreodată. Piatra a fost descoperită în 2010 în Africa, în 2010 şi unul dintre cele mai mari diamante scoase la licitaţie în ultimii ani.
3. O statuie înfăţişând un paianjen de 3,3 metri înălţime realizată de Louise Bourgeois, a fost vândută la preţul record de 10.7 milioane dolari.

4. O poză cu fluviul Rin, făcută de Andreas Gursky, a devenit cea mai scumpă fotografie din lume, fiind vândută la preţul de 4,34 de milioane de dolari, într-o licitaţie organizată la New York.

5. O sticlă chinezească pentru prizat tutun a fost vândută pentru 3.3 milioane dolari. Sticla a fost realizată în atelierele Palatului Imperial pe vremea împăratului Qianlong şi este cea mai mare sticlă chinezească de prizat tutun făcută vreodată la Palatul Imperial, măsurând opt cm în lungime.
6. Un costum din filmul Star Wars, din 1977, a fost vândut pentru 320.000 dolari. Preţul de vânzare al costumului a fost de 21 de ori mai mare decât cel estimat.

7. O copie a primul număr al revistei de benzi desenate Avengers a fost vândută cu 250.000 dolari. Revista a fost lansată în 1963.

8. Un cumpărător anonim din Germania a oferit 33.000 dolari pe prima acţiune Lehman Brothers, acum fără valoare.

9. Un dentist a cumpărat un dinte al lui John Lennon cu 31.200 dolari

Dintele lui John Lennon a fost scos la licitatie la începutul lunii noiembrie, fiind vândut la un preţ aproape dublu faţă de cel estimat. Medicul dentist Michael Zuk l-a cumparat pentru a-l afişa în biroul său.

10. O fotografie cu Kate Moss nud: 25.000 dolari

Fotografia realizată de Albert Watson în 1993, ce o înfăţişează pe Kate Moss dezbrăcată, a fost vândută către un ofertant anonim pentru 25.000 dolari.

Te-ar putea interesa și: