Viena, Amsterdam, Barcelona sau Lisabona sunt doar câteva dintre oraşele despre care agenţiile de turism spun că au avut vânzări semnificative. Un top realizat de momondo.ro scoate în faţă cele mai accesate destinaţii pentru această perioadă. 

Viena

Nu te poţi plictisi într-unul dintre cele mai ”elegante şi stilate” oraşe europene. Este suficient să te laşi condus de muzică, să fii prezent fie şi la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze sau să participi la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula, şi să-ţi doreşti să repeţi iar şi iar experienţa. O opţiune este şi Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei în calcul.

Amsterdam

Indiferent de aşteptările pe care le ai de la Revelion, în oraşul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor, vei găsi cam orice cauţi pentru a te simţi confortabil. În pieţele publice din Amsterdam turistii au parte de artificii, dansuri, agitaţie şi voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înţesate de oameni care mai de care mai însufleţiţi de spiritul noului an. Cei care vor să petreacă într-un restaurant, preţul intrărilor variază între 30 şi vreo 120 de euro (în funcţie de line-up, eveniment, locaţie).

Barcelona

Fiesta, fiesta şi iarăşi fiesta. Cine nu îşi doreşte să meargă la Barcelona? După ce ai admirat spectacolul Fântânilor Magice de la Montjuic, ai îndeplinit tradiţia spaniolă, mâncând cele 12 boabe de struguri de la miezul nopţii, e timpul să te îndrepţi cel mai fierbinte loc pentru distracţie. Por ejemplo, Razzmatazz este unul dintre renumitele susţinătoare ale petrecerii de Anul Nou, o imensitate de club având 5 spaţii cu muzică diferită şi o alegere excelentă pentru amatorii de distractie. Intrarea costa in jur de 50 euro.

Bansko

Revelionul în Bansko este o opţiune clasică, dar deloc de ignorat, mai ales pentru iubitorii de schi. Aici, restaurantele sunt excelente, cu mâncăruri de toare felurile, muzică live, dj-i şi petreceri până dimineaţă. Oraşul are aproape 100 de baruri, restaurante şi cluburi. Cel mai apropiat aeroport este cel din Sofia, iar de acolo poţi lua un autobuz care te va duce până la staţiunea de schi. 

Lisabona

Aici, faima vinului a trecut de ceva timp graniţa. Scurt şi elegant denumit ”porto” în ţara lui Vasco da Gama, nu mai este vreun secret pentru nimeni şi oricine îşi doreşte să savureze din această licoare în noaptea dintre ani. În cluburi, cu prietenii sau familia, deliciul acestei sărbători poate fi dat atât de băuturile tradiţionale, cât şi de mâncăruri. Sau poţi merge spre Terreiro do Paço, cea mai mare piaţă a oraşului şi locul de desfăşurare a artificiilor şi multor concerte gratuite. Pentru ceva mai liniştit, mai retras, mai meditativ, te poţi refugia în Turnul Belem şi poţi urmări de acolo toată distractia. 

Paris

Unul dintre cele mai romantice oraşe poate fi şi o idee perfectă pentru petrecerea Revelionului. Aici, pot fi admirate pe rând Catedrala Notre Dame, Luvrul, Museul Orsay şi Turnul Eiffel. La toate acestea se adaugă bucătăria franceză, cu mâncărurile rafinate celebre peste tot în lume. Parisul oferă locuri excelente pentru a deschide şampania la miez de noapte, chiar în inima oraşului. Champs Elysees este probabil cel mai cunoscut, dar nici Piaţa Sacre Coeur sau împrejurimile Arcului de Triumf nu sunt de excluse de pe lista. 

Tenerife

Cum ar fi să petreci Revelionul la aproape 20 de grade? Astăzi, puţine locuri se mândresc cu posibilitatea unei băi în mare în prima zi a anului. Iar dacă asta nu e suficient, la 40 de kilometri mai sus, pe vârful cel mai înalt al Spaniei, Mount Teide, găseşti şi zăpadă. Este locul ideal pentru a te deconecta de lucrurile pe care le cunosti deja şi de a gusta din plin din frumusetile locului. 

Roma

Unic în lume, cu o arhitectură impresionantă, oraşul Roma este, poate, şi cel mai vânat în listele de călătorii ale turiştilor. De la cel mai mare şi mai important amfiteatru – Colosseum, până la tradiţiile şi obiceiurile locului, Roma adună laolaltă tot ce este mai frumos. În orice noapte de Capodanno te aşteaptă un concert gratuit la Circus Massimo, celebrul stadion roman dedicat curselor de cai. Aici, poţi experimenta cultura sub toate formele ei. Muzeul Orsay al Romei este deschis în prima zi a anului şi la fel şi Palazzo delle Esposizioni.  

Veneţia

Străzile parfumate, pietruite şi înguste ale Veneţiei, cu cele 177 de canale, te pot transpune rapid într-o atmosfera romantică, plină de poveşti vechi şi legende. Piazza San Marco a Veneţiei este versiunea Pieţei Constituţiei a Bucureştiului, în sensul că aici se strânge marea de oameni strigand ”cinque, quattro, tre, due uno… buon anno”. În plus, Piazza San Marco se bucură de o adevărată reputaţie legată de sărutul de la miezul nopţii.

Madeira

Revelionul lui 2006 a introdus în Cartea Recordurilor focurile de artificii madeirene ca fiind cele mai mari din lume. Se spune că această „insula grădina” subtropicală inlatura foarte repede stresul acumulat in timpul anului. (Sursa fotografiilor: momondo.ro)