După o perioadă lungă de criză marcată de probleme financiare şi stres, un loc de muncă relaxant, cu un program lejer şi un salariu bun este cea mai buna idee. La aceste aspecte s-au gândit şi experţii de la Careercast.com atunci când au întocmit topul celor mai bune profesii din acest an în SUA.

Pentru realizarea clasamentului au fost luate în calcul mai multe criterii, printre care se numără nivelul de stres, mediul de lucru, solicitarea fizică, venitul şi perspectivele.

Astfel, pe primul loc în clasament se află statiscienii, care, în Statele Unite ale Americii, au un salariu care ajunge anual la peste 85.000 de dolari. Munca acestuia implică un efort fizic minim într-un mediu de lucru plăcut şi fără stres. Mai mult chiar, perspectivele de avansare şi de majorare a veniturilor sunt foarte mari.

Pe locul al doilea în topul realizat de Career Cast se află inginerii de sisteme informatice, care câştigă, de asemenea, peste 85.000 de dolari pe an. Anul 2010 este unul foarte prielnic pentru cei care sunt în căutarea unui job de acest fel, domeniul IT fiind unul care încă mai ţine deschise porţile recrutării în SUA.

Următoarea poziţie este ocupată de analiştii IT, care au un salariu deloc de neglijat, peste 76.000 de dolari anual. Ultimele locuiri din Top 5 revin biologilor şi istoriografilor, meserii plăcute care le oferă posibilitatea să descopere permanent lucruri noi.

În coada clasamentului Careercast.com se află muncitorii din industria petrolieră, muncitorii forestieri, siderurgistii, fermierii şi sudorii. Aceste joburi sunt foarte instabile, nivelul de stres este foarte ridicat iar salariile abia trec de 30.000 de dolari anual.