"Cu toate că în Centru-Nord este concentrată cea mai mare ofertă de vile şi concurenţa între proprietăţi este mare, aici piaţa este şi cea mai dinamică. Cererea pentru acest perimetru s-a menţinut întotdeauna la un nivel mai ridicat faţă de alte zone din Bucureşti, chiar şi în cei mai dificili ani de criză (2009-2010), şi ca urmare, a atras mai multe persoane şi companii să investească în vile de închiriat", a spus Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanţă ESOP Consulting.

Din perimetrul Centru-Nord fac parte zonele Victoriei, Arcul de Triumf, Kiseleff, Aviatorilor, Charles de Gaulle, Nordului, Ştefan cel Mare, Domenii, Floreasca, Herăstrău, Caşin, Dorobanţi şi Primăverii. Din cele 539 vile, 82 mai au spaţii libere, restul fiind ocupate integral.

Pe locul doi se află perimetrul ,,Ultracentral’ (Unirii, Universităţii, Dacia, Romană, Rosetti, Eminescu şi Batiştei), cu un număr total de 233 vile de închiriat, din care 35 mai au spaţii libere în acest moment.

Pe locul trei, ca mărime a ofertei de vile de închiriat se situează Centru-Est, cu un total de 247 vile, din care 47 au spaţii libere, restul fiind ocupate integral. Vilele de birouri din Est sunt concentrate în zonele Moşilor, Ferdinand, Mântuleasa, Calea Călăraşilor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan şi Foişorul de Foc.

Ca număr, în Bucureşti, sunt de peste două ori mai multe vile scoase la închiriere decât clădiri de birouri, construite special cu această destinaţie. În total, pe piaţă există 1.546 vile şi 689 de clădiri de birouri tip BC (building center), de clasă A, B sau C, conform datelor din baza de date a companiei ESOP. Din punct de vedere al suprafeţei totale însă, cea mai mare parte din stocul de spaţii de birouri se afla situată în centre de afaceri (peste 2,3 milioane mp), în timp ce în vile se află până în 650.000 mp.
SURSA: Agerpres