Doi români cu dare de mână vor conduce în viitorul apropiat cel mai rapid Ferrari de stradă construit vreodată, 599 GTO, în acest moment clienţii fiind la Modena pentru a-şi configura maşinile.

Ferrari 599 GTO (Gran Turismo Omologato), cel mai rapid bolid al italienilor, care are un preţ de peste 300.000 de euro şi fabricat în doar 599 de de exemplare, va intra anul acesta în posesia a doi români.

Oficialii Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, nu au dorit să comunice numele celor care au comandat modelul, însă au confirmat pentru capital.ro că cei doi clienţi sunt în prezent la Maranello, sediul companiei italiene, pentru a-şi configura maşinile.

„Nu pot să vă spun ce culoare vor avea maşinile, pentru că, în prezent, clienţii nu le-au configurat. Cei care cumpără o maşină Ferrari serie limitată au – de cele mai multe ori – deja un alt Ferrari, achiziţionat anterior”, a declarat Roxana Vâlcu, directorul de comunicare al Forza Rossa, care se află la Modena cu clienţii români.0-50518-gto.jpg

Ferrari 599 GTO (Gran Turismo Omologato) a fost  prezentat în premieră mondială miercuri, 14 aprilie, în cadrul unei ceremonii restrânse la care au participat cei 599 de clienţi ai noului model, precum şi conducerea companiei: preşedintele Luca di Montezemolo, directorul Amedeo Felisa şi vicepreşedintele Pierro Ferrari.

Maşinile vor ajunge în ţara anul acesta însă  „nu mai repede însă de luna iulie, având în vedere timpul necesar pentru fabricaţie”, au afirmat oficialii Forza Rossa.

Cel mai rapid Ferrari din toate timpurile

599 GTO este cel mai rapid Ferrari din toate timpurile, potrivit constructorului italian. Maşina ajunge la 100 de km/h în 3,35 de secunde, iar viteza maximă este de 335 km/h. Aceasta viteză este posibilă datorită motorului V12 de 6 litri şi 670 de cai putere. Pe circuitul de la Fiorano, 599 GTO, a reuşit să acopere un tur într-un minut şi 24 de secunde, fiind cu o secundă mai rapid decât Ferrari Enzo.