Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, vineri, în urma unui atac cu sticle incendiare într-un restaurant din Cairo, au anunţat oficiali egipteni din domeniul securităţii, citaţi de AFP.

Restaurantul respectiv se află în zona Agouza din centrul capitalei egiptene, la parterul unui bloc. Victimele au murit din cauza arsurilor sau a fumului gros inhalat.

Atacul ar fi survenit după un diferend între angajaţii stabilimentului şi un grup de tineri, a indicat o altă sursă din domeniul securităţii.

Potrivit agenţiei de presă britanice Reuters, unul dintre oficialii egipteni a declarat că atacatorul este un fost angajat ce fusese concediat.

Conform DPA, care citează cotidianul egiptean Al-Ahram, mai mulţi atacatori mascaţi au aruncat sticle incendiare în restaurant, care a luat imediat foc.

Militanţii islamişti au revendicat mai multe atacuri cu bombă şi incidente armate în Egipt, îndreptate mai ales contra membrilor forţelor de securitate după ce armata l-a înlăturat de la putere în 2013, în urma unor ample proteste de stradă, pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, susţinut de Frăţia Musulmană. AGERPRES