Galaxy S II este mai subţire, mai uşor şi mai rapid decât predecesorul său. Acesta are un ecran Super AMOLED de 4,3 inch, cu 16 milioane de culori, protejat de „Gorilla Glass”, procesor dual core de 1,2 GHz, memorie internă de 16 GB, cu posibilitate de extindere până la 32 GB şi o memorie RAM de 1GB.

Galaxy S II dispune de o cameră foto de 8MP cu autofocus şi flash, respectiv capacitate de filmare Full HD la 1080p, plus o a doua cameră foto de 2MP.

Social media este cât se poate de accesibilă prin intermediul Galaxy S II, graţie tastaturii virtuale ce permite scrierea rapidă şi fără greşeli. Aceeaşi tastatură poate fi extrem de eficientă şi pentru utilizatorii de business, interesaţi să redacteze rapid mesaje şi să folosească aplicaţiile de tip office.

Alte caracteristici includ: posbilitatea anulării oricărui sunet, fie că e vorba de apeluri sau muzică la MP3 player, în momentul întoarcerii telefonului cu ecranul în jos şi tilt-zoom, respectiv schimbarea celor şapte homescreen-uri printr-o simplă mişcare în plan lateral-vertical a telefonului, fără să mai fie necesară atingerea ecranului senzitiv.

Samsung i9100 Galaxy II este disponibil în magazinele Cosmote şi Germanos la preţul de 2.399 lei (TVA inclus) fără conectare.