Disponibil în formate de 13” şi 14”, Seria 5 Ultra dezvăluie performanţa prin intermediul procesorului Intel Core i5-2467M, memoriei RAM de pâna la 8GB, sistemului ExpressCache de la Diskeeper şi plăcii de bază AMD Radeon HD. În consecinţă, Seria 5 Ultra este capabilă să se închidă în doar 20 de secunde, să se redeschidă în 2 secunde, în timp ce navigarea pe web este de două ori mai rapidă decât în cazul generaţiei anterioare de notebook-uri. Seria 5 Ultra 13” are o grosime de 14~17,6mm şi o greutate de 1,38 kg, iar Seria 5 Ultra de 14” are grosime de 20,9mm şi o greutate de 1,84kg

„Bazat pe o cercetare de piaţă amănunțită şi pe chestionare aplicate consumatorilor, noi propunem un nou tip de Ultrabook care va schimba percepţia utilizatorilor asupra Ultrabook-urilor. Rezultatele noastre arată că utilizatorii vor mai mult decât un dispozitiv subţire şi uşor, sperând la un nivel înalt de satisfacţie al performanţei zilnice şi capacitate de stocare, din moment ce fişierele digitale devin mai mari. Notebook-ul Samsung Seria 5 ULTRA va fi primul de acest fel care să răspundă acestor nevoi”, a spus David Song, Vicepreşedinte Senior al IT Solutions Business at Samsung Electronics.

Notebook-ul Seria 5 Ultra 14” oferă spaţiu de stocare de până la 1TB, fără să fie nevoie ca utilzatorii să poarte cu ei dispozitive periferice de stocare.

Performanţa a fost îmbunătăţită și prin extinderea ratei de viaţă a bateriei. Samsung Seria 5 Ultra oferă o rată de viaţă de până la 6,4 ore, doar cu o singură încărcare, asigurând utilizarea îndelungată a dispozitivului de-a lungul zilei. Samsung Battery Life Plus este o tehnologie care împiedică uzarea bateriei, păstrând 80% din capacitatea originală a celulelor pe durata unui ciclu de viaţă de până la 1.500 de încărcări/trei ani. Acest lucru asigură o rată de viaţă a bateriei de până la cinci ori mai mare decât în cazul altor notebook-uri.